+31 (0)33 76 76 160
Ma-Vr. 8.30 - 17.00
info@uwreisaccountant.nl
Vragen en ondersteuning

Witwassen in jouw bedrijf

Witwassen in jouw bedrijf

Wat zegt jouw onderbuikgevoel als een klant jouw factuur met een stapel bankbiljetten betaalt? Neem je het geld gretig in ontvangst? Of stel je kritische vragen?

Vooropgesteld, ook anno 2022 is contant geld nog steeds een wettelijk betaalmiddel. En het is - los van eventuele veiligheidsrisico's - heerlijk om een goed gevulde kas te hebben. Toch doe je er verstandig aan om je blik niet te laten vertroebelen door eurotekens.

witwassen reisbranche 

Als ondernemer heb je namelijk wellicht te maken met de Wwft, oftewel de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Per transactie mag je maximaal 10.000 euro cash aannemen zonder dat de bank of je accountant dit moet melden aan de Financial Intelligence Unit – Nederland. Deelbetalingen die betrekking hebben op dezelfde transactie worden bij elkaar opgeteld. Het maximale bedrag zal de komende jaren waarschijnlijk worden verlaagd naar 3.000 euro. 

Dergelijke contanten aannemen is in principe niet strafbaar, maar als dit geld afkomstig is uit bijvoorbeeld criminele activiteiten of uit zwartwerken dan zou je zomaar eens medeplichtig gesteld kunnen worden aan witwassen of fraude. 

In Nederland gaan miljarden euro's aan zwart geld rond. Ben jij daar als ondernemer tegen opgewassen?

 
   « Blogs overzicht