+31 (0)33 76 76 160
Ma-Vr. 8.30 - 17.00
info@uwreisaccountant.nl
Vragen en ondersteuning

Reisorganisator touroperator

Reisorganisator (touroperator)

Uwreisaccountant helpt touroperators verder

Als reisorganisator profiteert u optimaal van onze expertise en goede contacten in de reiswereld. Hierdoor kunt u uw werkwijze nog beter afstemmen op uw klanten en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Risicodragende omzet

Risicodragende omzet. Als reisorganisator heeft u er dagelijks mee te maken. U bent wettelijk verplicht om in alle landen waarin u actief bent een SGR-achtige garantie aan te bieden. Ook moet u over een bankgarantie beschikken. Uwreisaccountant is op de hoogte van alle regelgeving en is tevens bevoegd tot het afgeven van de controle- of beoordelingsverklaring, een wettelijk verplichte aanvulling op de jaarrekening.

Btw-reisbureauregeling

De meeste reisorganisatoren vallen onder de zogeheten btw-reisbureauregeling. Deze regeling houdt onder meer in dat u btw betaalt over de winstmarge op de ingekochte reisdiensten in plaats van over de totaalprijs. Daar staat tegenover dat de btw op reisdiensten niet volledig aftrekbaar is. Uwreisaccountant kent alle ins en outs van de complexe btw-reisbureauregeling. Een geruststellende gedachte.

Touroperator verzekering

Als reisorganisator bent u verantwoordelijk voor de samenstelling en uitvoering van de reis. Ook als er iets mis gaat. Bent u lid van de ANVR of VvKR? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Uwreisaccountant is op de hoogte van de wet- en regelgeving.